Back in Travel Business!

Back in Travel Business!

Heu allemaal,

Inmiddels ben ik al weer acht maanden terug uit het altijd consumerende Amerika (zie: Mijn eerste reis), tijd dus om de horizon weer te verbreden. Dit maal zal ik afdwalen naar het eiland Sri Lanka, bekend vanwege zijn thee, koffie, rubber en kokosnoten producties (bron: wikipedia, dus waar). Helaas zal ik deze reis zonder huisvriend Etienne gaan beleven, maar gelukkig zal ik worden vergezeld door familie Knapen en Co. Mits ijsland en bijhorende vulkanen zich koest houden zal de reis 16 dagen lang zijn en is het volgende gepland:

Dag 1 De vlucht
Vliegen naar de Sri Lankaanse hoofdstad Colombo met als tussenstop Dubai, vervelend.

Dag 2 Aankomst Colombo – Negombo
Aankomst in Colombo en transfer naar hotel. In de namiddags gaan we met naar het centrum van Negombo. Vanuit daar maken we een boottocht op de lagoon en ’s avonds is er een welkomstdiner.

Dag 3 Negombo – Pinnawela – Dambulla – Giritale
We rijden richting het Pinnawela olifantenweeshuis. Hier worden ruim negentig jonge olifanten verzorgd in een natuurlijke omgeving, waar we op gaan jagen. We vervolgen onze weg naar Dambulla, waar we de beroemde rotstempels (wikipedia) bezoeken.

Dag 4-5 Giritale – Minneriya Nationaal Park, Polonnaruwa
Vanuit Giritale bezoeken we de omgeving met verschillende opties zijn waaronder jeepsafari in het Minneriya Nationaal Park, de ruïnestad Polonnaruwa bezoeken en olifant rijden.

Dag 6 Giritale – Sigiriya – Matale – Kandy
In de ochtend bezoeken we de leeuwenrots, Sigiriya. Onderweg naar Kandy bezoeken we een kruidentuin in Matale. Matale staat bekend om de vele exotische specerijen- en kruidentuinen.

Dag 7 Kandy – Botanische Tuinen – Kandy
Eerst nemen we de tijd om de oude koningsstad te ontdekke, klinkt spannend. Tevens bezoeken we de Botanische Tuinen en ’s avonds bezoeken we de Tempel van de Tand, het belangrijkste boeddhistische heiligdom in Sri Lanka.

Dag 8 Kandy – Nuwara Eliya – Bandarawela
Na het ontbijt verlaten rijden we door de theevelden naar Nuwara Eliya, een typisch Engels stadje. Vanuit deze stad nemen we de trein naar Bandarawela. Deze rijdt dwars door heuvelachtig gebied met watervallen en nog meer theevelden en brengt ons tot Bandarawela.

Dag 9 Bandarawela – Galle
Op dag 9 bezoeken we het Somawathi Holland House of Hope. Een weeshuis dat na de tsunami (lees: hugh ass golf) door Nederlanders is opgericht en draagt de zorg voor circa honderd weeskinderen van verschillende leeftijden, hier gaan we niet op jagen.

Dag 10 Galle – Strandhotel
s’ Ochtends bezoeken we het centrum van Galle, die tijdens de Hollandse VOC-periode de belangrijkste havenstad vormde tussen West-Indië en Nederland. Na het bezoek aan Galle rijden we naar ons strandhotel voor een heerlijk strandverblijf.

Dag 11 – 15 Zuidkust
Deze dagen breng ik door op het strand, om cocktails (en bier) te drinken, te zwemmen en te slapen. Ik verwacht dat dit het meest intensieve deel wordt van de vakantie.

Dag 16 Terugvlucht
Na deze mix van rondreizen en zandkastelen bouwen, vliegen we terug.

In ieder geval zijn de vaccinaties genomen, mueslirepen ingeslagen en billetjes geschoren, dus ik zeg: Kom maar op met die cultuurshock!

Related Posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Posts

Lekker Knallen

Ik vind het geweldig om oudjaarsavond vuurwerk af te steken. Het heeft iets sociaals voor mij. In de winkel betaal ik namelijk een flink bedrag om vervolgens met een simpel lontje het ...

Read More

Because I got high

Hoe hoog je gaat kent vele vormen. Je kan in de wolken zijn vanuit liefde die je voelt in je hart. Hoofd in de wolken. Roze wolken. En zo zelfs hemelsgeluk ervaren. ...

Read More

Ho…ho…ho…

Over tien dagen is het Kerstmis. Voor mij zijn dit feestdagen waarin samen zijn, warmte, en groothartigheid de boventoon voeren. Dat wordt mij niet makkelijk gemaakt dit jaar. Samenzijn mag, maar wel ...

Read More
Sponsor