Een euforische metafoor

Een euforische metafoor

In navolging van mijn eerste blog bij aanvang van deze reis stuurde iemand mij: “Niet zielig, wel meer noodzaak dan wens”. En dat is zo.

 

In het begin was het best spannend. Alleen. Geen houvast. Je bent zelf de drijvende kracht en bepaald de koers. De eerste momenten ben je voornamelijk bezig met het zoeken naar stabiliteit zodat je in balans blijft. Je leert al snel op jezelf te vertrouwen en je mee te laten voeren met de stroming. Je gaat meer risico nemen, geniet van de flexibiliteit, en wendbaarheid.

 

Er zijn ook veel mensen die met zijn tweeën het avontuur aangaan. Samen. Stabiel en vertrouwd. De een stuwt voort en de ander stuurt. Je bent meteen op snelheid, steunt elkaar, en deelt je ervaringen. Het lastige van samen is wel dat het goede communicatie en afstemming vereist. Geven en nemen. Constant kalibreren zodat je nog wel in hetzelfde ritme zit en elkaar niet voor het hoofd stoot.

 

Hoewel noodzaak, geniet ik enorm. Met de zon op mijn gezicht tussen de Fjorden besef ik dat dit wel echt iets voor mij is…..kajakken!

IMAG0396

One Comment
    • Bongo
    • 11 september 2016

    Hey Bram, Boeiend reisverslag! Leuk om dit alsnog tot me te nemen 🙂

    Beantwoorden

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Posts

Lekker Knallen

Ik vind het geweldig om oudjaarsavond vuurwerk af te steken. Het heeft iets sociaals voor mij. In de winkel betaal ik namelijk een flink bedrag om vervolgens met een simpel lontje het ...

Read More

Because I got high

Hoe hoog je gaat kent vele vormen. Je kan in de wolken zijn vanuit liefde die je voelt in je hart. Hoofd in de wolken. Roze wolken. En zo zelfs hemelsgeluk ervaren. ...

Read More

Ho…ho…ho…

Over tien dagen is het Kerstmis. Voor mij zijn dit feestdagen waarin samen zijn, warmte, en groothartigheid de boventoon voeren. Dat wordt mij niet makkelijk gemaakt dit jaar. Samenzijn mag, maar wel ...

Read More
Sponsor