Hij leeft nog!

Hij leeft nog!

Heu allemaal,

Iedereen heeft in zijn leven enkele belangrijke momenten die voor zowel jezelf als je ouders laten zien en voelen hoe een “grote jongen” je al wel niet bent. Denk aan de eerste dag naar school, eerste vriendjes en vijanden, de musical in groep acht, eerste dag middelbare school, het eerste vriendinnetje, eerste keer bier drinken, diploma uitreiking en de eerste dag op het HBO. Ik zelf denk dat ik na gisteren wel een nieuw moment aan dit rijtje mag toevoegen en dat is: de eerste keer alleen op reis.

Na afscheid te hebben genomen van mijn lieftallige ouders, zusters en Elke (lees: tjikkie) meteen in het vliegtuig gestapt om 9 uur te slapen. Althans dat was de bedoeling, alleen Oma Tril-aap de Mauwerd uit Urk zat naast me en die liet dat niet toe. Iedere 20 minuten vroeg ze of ik een snoepje lustte, had ze wel iets te mauwen of moest ze alweer naar het toilet. Gelukkig bood te vliegtuigfilm een uitweg maar die was helaas van korte duur. Op een vlucht van ruim 9 uur denk je dat ze wel ff een lange film draaien, maar in plaats van de Lord of the Rings (extended edition), Godfather, Blade of een andere trilogie werd de nieuwe James Bond vertoond. Een slechte B-film met veel te veel geweld en sex (mening Oma Tril-aap de Mauwerd uit Urk) met een lengte van een magere 80 minuten.

Eenmaal geland in Philadelphia moest ik nog meerdere controles ondergaan, formulieren invullen en mijn koffer opnieuw inchecken. Vervolgens heb ik wat gegeten en enkele uurtjes gewacht op mijn volgende vlucht naar Albany. Dit was maar een korte vlucht en het vliegtuig was maar voor 30% vol, oftewel Bram lag voluit over drie stoelen te slapen. Gelukkig hoefde ik in Albany geen verder controles te ondergaan maar kon ik meteen mijn koffer ophalen en een taxi pakken richting Yatesstreet 503 waar Etienne met een kopje thee en stroopwafels op mij zat te wachten in “The Dutch Mansion”. Voor de mensen onderons die nu zoiets hebben van: “Wie is Etienne nou weer?!”. Etienne is een medestudent die anderhalve week geleden hier is aangekomen en waarmee ik mijn tijd in Albany zal doorbrengen, voor extra info check http://etiennegeurts.waarbenjij.nu .

Vandaag ben ik al naar de Universiteit gegaan. De campus is een enorm uitgestrekt gebied waar het ene gebouw nog groter is dan het andere. De faculteit waar ik ben geplaatst is het College of Nanoscale Science and Engineering, een gloednieuw gebouw dat pas een maand is geopend. Ik had een afspraak met iemand van de Studenten Service die mij een kleine rondleiding heeft gegeven waarna ik weer naar personeelszaken ben gestuurd. Al met al heb ik dus nog niks bijzonders uitgevoerd alleen een hoop papierwerk ingevuld met duizend keer dezelfde gegevens, waar het allemaal goed voor is weet niemand. Morgen heb ik afgesproken met mijn begeleider, professor James Castracane en zal het echte werk beginnen. Voor nu houdt ik het voor gezien en ga ik maar eens slapen want zo’n dag vol met nieuwe ervaringen is best vermoeiend.

Dikke kus,

W. Knaldi

p.s.: Mbukoe, sum estumba praka. Ta fiki samsumu kuna, el pikwi kutzak nun ati!

Related Posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Posts

Lekker Knallen

Ik vind het geweldig om oudjaarsavond vuurwerk af te steken. Het heeft iets sociaals voor mij. In de winkel betaal ik namelijk een flink bedrag om vervolgens met een simpel lontje het ...

Read More

Because I got high

Hoe hoog je gaat kent vele vormen. Je kan in de wolken zijn vanuit liefde die je voelt in je hart. Hoofd in de wolken. Roze wolken. En zo zelfs hemelsgeluk ervaren. ...

Read More

Ho…ho…ho…

Over tien dagen is het Kerstmis. Voor mij zijn dit feestdagen waarin samen zijn, warmte, en groothartigheid de boventoon voeren. Dat wordt mij niet makkelijk gemaakt dit jaar. Samenzijn mag, maar wel ...

Read More
Sponsor