Ho…ho…ho…

Ho…ho…ho…

Over tien dagen is het Kerstmis. Voor mij zijn dit feestdagen waarin samen zijn, warmte, en groothartigheid de boventoon voeren. Dat wordt mij niet makkelijk gemaakt dit jaar.

Samenzijn mag, maar wel volgens het advies om maximaal vier gasten per dag per huishouden te ontvangen. In de praktijk komt daar nog eens de beperking bij het hebben van milde klachten of zelf thuisquarantaine. Om samen te komen in een ontspannen sfeer vergt daarom zeker wat extra moeite dit jaar. Beraad wordt gepleegd en de zelftesten zijn niet aan te slepen.

Wanneer we dan toch geslaagd zijn om een gezond gezelschap samen te brengen kan de kerstviering beginnen. Je stookt jezelf wel helemaal arm want warmte is duur. De gasprijzen rijzen de pan uit. Nog nooit werd er zoveel betaald voor een kubieke meter gas. Als je dan slim denkt te zijn lekker het kacheltje te stoken, laait de discussie over fijnstof weer op. Helaas zijn die kachels dus verantwoordelijk voor ruim 20% van de fijnstof in Nederland. Dat gaat mij niet in de koude kleren zitten.

Afijn. Iedereen die mag en kan is er. De haard brandt lekker. Laat ons samen delen. Laat ons delen in verhalen, delen in genegenheid en liefde, delen in cadeaus. Veel te dure cadeaus. Mijn euro is namelijk steeds minder waard. De hoogste inflatie in bijna 40 jaar. Oftewel, ik heb minder te delen en het kost mij nog meer ook. Wat is dat dan? Daarbij vergoot die hele pandemie extra de kloof tussen arm en rijk. Blijkbaar treft het dus niet iedereen even zwaar.

Daar zit ik dan met mijn traditionele gedachten rondom Kerstmis.

Ho….Ho…..Ho….
Ho….Ho…..Ho eens even.

Over tien dagen is het Kerstmis. Over tien dagen heb ik weer het geluk dat ik samen kan komen met de mensen die ik lief heb. Of het er nou 4 of 12 zijn. Over tien dagen mag ik weer genieten van iedereens warmte, menu met smaakvolle gerechten aangevuld met heerlijke wijn. Over tien dagen deel ik cadeaupapier, slechte rijmpjes, lach en traan. Over tien dagen is het Kertmis.

Ik wens iedereen warme feestdagen toe. Dat we mogen koesteren wat we hebben en de ander gunnen wat we missen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Posts

Lekker Knallen

Ik vind het geweldig om oudjaarsavond vuurwerk af te steken. Het heeft iets sociaals voor mij. In de winkel betaal ik namelijk een flink bedrag om vervolgens met een simpel lontje het ...

Read More

Because I got high

Hoe hoog je gaat kent vele vormen. Je kan in de wolken zijn vanuit liefde die je voelt in je hart. Hoofd in de wolken. Roze wolken. En zo zelfs hemelsgeluk ervaren. ...

Read More

Ho…ho…ho…

Over tien dagen is het Kerstmis. Voor mij zijn dit feestdagen waarin samen zijn, warmte, en groothartigheid de boventoon voeren. Dat wordt mij niet makkelijk gemaakt dit jaar. Samenzijn mag, maar wel ...

Read More
Sponsor