“Jippy de Pippy” zei Beertje Tippy

“Jippy de Pippy” zei Beertje Tippy

Heu allemaal,

Na donkere en onzekere tijden is er toch licht aan het eind van de tunnel. Gisteren heb ik het officiële contract mogen ontvangen vanuit Albany en hiermee is het dus 100% zeker: Ik ga naar Amerika! Geen huilende slb-ers, broek plassende begeleiders of bureaucratische procedures meer. Nee…deze jongeman ruilt dit alles in voor een stage in de Verenigde Staten.

Amerika; het enige land waar je zelf samengestelde kinderen kunt bestellen, Mac Donalds het belangrijkste politieke instrument is en je nog kunt genieten van de originele chickenwings. Dit natuurlijk allemaal onder het toeziend oog van Ome Sam en zijn papegaai. Maar alle gekheid op een stokje, ik ga natuurlijk niet naar Amerika om mijn hond te laten ontvoeren door Al Capone, maar om af te studeren. Mijn afstudeerperiode zal ik doorbrengen bij het CNSE onderdeel van the University at Albany in de staat New York. Hier zal ik een onderzoek uitvoeren met als onderwerp: “Iets met nanotechnologie”, in een tijdsbestek van 20 weken (1 april t/m 12 augustus). 20 weken? Ja, want ook Amerika zit in een recessie en helaas waren er hierdoor niet genoeg dollars aanwezig om mijn riante salaris (lees: een dijk geld) 30 weken lang uit te betalen. Maarja, sommige vinden 20 weken al lang genoeg.

Het valt te begrijpen dat uitspraken als: “We zullen je gezelligheid en humor missen”, “Jammer dat je zolang weggaat” en “Bram, we missen je nu al” hier in Huize Thelen regelmatig te horen zijn. Echter voordat jullie mij hoeven missen is het PARTY TIME! en wel op zaterdagavond 28 maart (sorry Tim), details volgen.

Daarnaast zal ik ter afsluiting van ieder verhaal een beeldfragment van mezelf onder begeleiding van bijpassende muziek toevoegen. Hiermee hoop ik dat mijn gevoel op moment van schrijven beter op jullie over zal komen. De eerste impressie van mijn gevoel ter afsluiting.

Dikke kus,

Bram

Related Posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Posts

Lekker Knallen

Ik vind het geweldig om oudjaarsavond vuurwerk af te steken. Het heeft iets sociaals voor mij. In de winkel betaal ik namelijk een flink bedrag om vervolgens met een simpel lontje het ...

Read More

Because I got high

Hoe hoog je gaat kent vele vormen. Je kan in de wolken zijn vanuit liefde die je voelt in je hart. Hoofd in de wolken. Roze wolken. En zo zelfs hemelsgeluk ervaren. ...

Read More

Ho…ho…ho…

Over tien dagen is het Kerstmis. Voor mij zijn dit feestdagen waarin samen zijn, warmte, en groothartigheid de boventoon voeren. Dat wordt mij niet makkelijk gemaakt dit jaar. Samenzijn mag, maar wel ...

Read More
Sponsor