The Big Apple

The Big Apple

Heu allemaal,

Vroeger als kind vond ik het super vet om, wanneer ik eens fruit at, mijn appel volledig te verorberen. Niks te klokhuis, gewoon alles opeten met uitzondering van het steeltje en een paar pitten. Alhoewel ook de pitjes er wel eens aan moesten geloven. Deze alles verorberende gewoonte heeft enorm veel weg van de levensstijl van de gemiddelde Amerikaan. Zoals bekend zijn Amerikanen eters van groot formaat, maar het is niet alleen het eten wat hier op grote schaal wordt geconsumeerd. Benzine kost hier maar 35 eurocent per liter en met autorijden kijken ze dan ook niet zo nauw. Wie veel auto rijdt wil dan natuurlijk ook een dikke wagen om ontspannen te kunnen touren. Wederom geldt des te groter des te beter. Ook in het huishouden is het Living Large geblazen. Koelkasten waar twee fusten bier met gemak in kunnen en tv’s ter grootte van een motorkap van een Suzuki Swift zijn hier meer regel dan uitzondering. Ikzelf hou het meer bij het zuinige Nederlandse consumentengedrag.

Het is al weer enige tijd geleden dat ik wat van me heb laten horen, waarvoor mijn excuses aan alle boehoe-mailers en ander huilerds die de afgelopen weken mijn weblog/hyves/mailbox/facebook en msn hebben bestookt met dreigementen. Jullie geliefde Wrefke is nou eenmaal druk bezig hier een gemoedelijk leven op te bouwen waar behalve studeren en huishouden ook ruimte moet zijn voor ontspanning en bier. Bier? Ja dat mag, mijn biermanager Toine Klerks heeft vorige week groenlicht gegeven.

Mijn afstudeeropdracht begint concrete vormen aan te nemen. Ik heb veel energie gestoken in het eigen maken de achtergrondtheorie. Deze bestaat hoofdzakelijk uit natuurkundige onderwerpen wat het voor mij als chemisch technoloog toch net iets lastiger maakt. Daarnaast is er ook nog de taalbarrière tussen mij en mijn Russische bazin, al is onze relatie al wel verbeterd. Tegenwoordig bied ze me namelijk geregeld koffie en soms zelfs chocolade aan. Gelukkig heb ik veel steun aan Alison, een Amerikaanse collega waarmee ik veel samenwerk. Ze werkt al ruim zes jaar in dit onderzoekscentrum en is altijd bereid om tijd voor me uit te trekken.

In het huishouden verloopt het ook allemaal prima. Na drie weken bijna iedere dag pasta met kip te hebben gegeten zijn we vorige week maar eens opzoek gegaan naar aardappels en een fatsoenlijk stuk vlees. Dit met als verbluffend resultaat een lekker stamppot en een overheerlijke biefstuk (sorry mama, slechte combinatie), uiteraard King Size. De poepvlekken in mijn onderbroeken weet ik inmiddels ook al goed eruit te wassen zonder dat mijn boxers in strings veranderen. Daarentegen heb ik me nog niet gewaagd aan het strijken, gewoon een kwestie van even strak trekken direct na het wassen.

Tussen het reguliere leven door geniet ik hier ook van het Amerikaanse leven. Mijn weekenden zijn veelal gevuld met BBQ-en feesten. Ieder weekend staat er wel iets leuks op het programma. Vorig weekend was dat ons eigen huisfeest. Een zeer geslaagd feest met veel gezelligheid. Ook was er in hetzelfde weekend het Tullip Fest. Geen idee wat de achterliggende gedacht was maar het was een enorm festijn in het park bestaande uit een braderie en drie podia waar geweldige artiesten optraden. Gratis toegang en eigen drinken toegestaan, oftewel hele dag gezellig genieten in de zon van de muziek onder het genot van een koele alcoholische versnapering. Een andere festiviteit die ik heb mogen beleven was de Booze-Cruise, dit was het eindejaarsbal van de studentenvereniging. Zoals de titel al doet aannemen was het feesten op een boot. Ook heb ik Fountain Day bezocht. Dit was een soort LSD alleen dan alles gratis, met een paar duizend studenten en iets met een fontein.

Zoals hopelijk valt op te maken uit mijn verhaal is alles helemaal in orde. De heimwee heeft nog niet toegeslagen, echter op eenzame momenten zou een knuffel wel fijn zijn. Gelukkig bieden mooie muziek en Etienne (lees: geile knuffelbeer) uitkomst op zulke momenten. Je als Nederlandse kerel aanpassen aan de Amerikaanse consumptie maatschappij is niet altijd makkelijk, maar stiekem voelt het volledig opeten van een appel nog steeds wel een beetje stoer, gewoon omdat het kan!

Dikke kus,

W. Knaldi

Ja jongens, we hebben beeld:
The Dutch Mansion – http://www.mijnalbum.nl/Album=46N6VPWK
Resultaat Poetsen – http://www.mijnalbum.nl/Album=OATICQQB
College of Nanoscale Science and Engineering – http://www.mijnalbum.nl/Album=HGLHJOIE
BBQ @ Greg – http://www.mijnalbum.nl/Album=SCP3QFYF
BBQ @ Ruud & Ted – http://www.mijnalbum.nl/Album=KYNNQK6C
Fountain Day – http://www.mijnalbum.nl/Album=NY6P6YTG
Tullip Fest – http://www.mijnalbum.nl/Album=YBZ8WSMY

Related Posts

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Recent Posts

Lekker Knallen

Ik vind het geweldig om oudjaarsavond vuurwerk af te steken. Het heeft iets sociaals voor mij. In de winkel betaal ik namelijk een flink bedrag om vervolgens met een simpel lontje het ...

Read More

Because I got high

Hoe hoog je gaat kent vele vormen. Je kan in de wolken zijn vanuit liefde die je voelt in je hart. Hoofd in de wolken. Roze wolken. En zo zelfs hemelsgeluk ervaren. ...

Read More

Ho…ho…ho…

Over tien dagen is het Kerstmis. Voor mij zijn dit feestdagen waarin samen zijn, warmte, en groothartigheid de boventoon voeren. Dat wordt mij niet makkelijk gemaakt dit jaar. Samenzijn mag, maar wel ...

Read More
Sponsor